Prins Hendrikkade 34
1012 MB Amsterdam
Entree
via de Hasselaerssteeg
Maar waag je je in de Hasselaerssteeg, dan vind je daar het pas geopende Carstens, een strakke brasserie met een stevige menukaart van conceptchef Maik Kuijpers (33).
‘Mooie producten’
Veertien jaar lang was Maik chef-kok van De Librije, een restaurant met drie Michelinsterren. Hij had het idee om met deze brasserie de boerderij op een verfrissende en laagdrempelige manier naar de stad te brengen. Woorden als ‘eerlijk’ en ‘mooie producten’ bepalen de menukaart en het restaurant richt zich uitsluitend op Nederlandse producten. Waarschijnlijk pronken steeds meer ondernemers met lokale, vergeten en ondergewaardeerde ingrediënten, maar Kuijpers probeert zijn gasten echt te verrassen. Geniet van een garnalencocktail in uitgeholde slabladeren, van op de steel geroosterde spruitjes of van een knapperige caesarsalade van boerenkool. Let op: Ook al biedt Carstens Amsterdam in tegenstelling tot De Librije misschien een laagdrempelige ervaring, het is toch echt een chique ervaring. Wie een klein burgertje (€ 16,-) in een effen joggingbroek verwacht te eten, zal zich misschien wat ongemakkelijk voelen in zulke goudkleurige stoelen. In dat geval kun je beter op zoek gaan naar een van die roze wafels.
-Louis Bollée
Entree
via de Hasselaerssteeg